Logowanie
Kunena Najnowsze Posty
-
-
- UFC 285 HD FrEE
- W Przynęty i Zanęty / Przynęty
- przez SaraRit
- 5 dni 17 godzin temu
-
Ostatnie z galerii
Statystyki
78 guests
no members
Twoje IP: 34.239.173.144
Coraz gorzej!!!
- pawelz
-
- Wylogowany
- Administrator
-
- Oklaski: 5
- Otrzymane podziękowania: 432

Pamietam jak na Barkowicach plynelo tylko stare korytu Pilicy a na Trescie odslonilo pomnik.
Czyszczenie zalewu by sie przydalo i jestem za choc zalatwiloby nam to Pilice na caly sezon. Ale pozniej moze by sie poprawilo bo ilosc zielska na Pilicy latem przeraza.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- pawelk
-
- Wylogowany
- Super łowca
-
- Oklaski: 20
- Otrzymane podziękowania: 266
Wodę spuścili ze względu na prace przy śluzie a nie odnośnie oczyszczania zalewu.
Spuszczenie tej wody ukazało że zalew nie jest żadnym zamulonym bagnem (300m od brzegu był czysty piach) i mam nadzieję że żadnego "odmulania" zalewu nie będzie.
Cześć górna tam gdzie wpływa Pilica i Luciąża powinna być oczyszczona z nanosów i tyle.
- pawelz
-
- Wylogowany
- Administrator
-
Bylem kilka razy w 2018 i owszem woda troche opadla ale moze pokazalo sie ze 2-3 metry brzegu na Karolinowie. Kto sprawdzil jak wyglada dno 300m dalej i jak to sprawdzili ?.
Ten ZS jakis dziwny jest, bo Czorsztyn czyszcza regularnie z osadow mimo ze jest duzo glebszy a i woda ktora do niego wplywa plynie raczej po kamieniach i zwirze a nie piachu jak pilica.
A u nas przez 45 lat (okolo) nic sie zlego nie stalo i nie wymaga czyszczenia. No nie wiem.
Pytanko dla tych co od wielu lat plywaja i lowia z lodek na ZS. Czy obecnie jest taka sama glebokosc wody w Zalewie jak kiedys ?. Ja tego nie moge stwierdzic, bo ostatni raz lowilem z lodki jakies 20-25 lat temu.
- pikeft
-
- Wylogowany
- Super łowca
-
- Otrzymane podziękowania: 258
Nie znam się,łowię na duże przynęty,ludzie mówią że ryby pozabijam......
- Tommy Lee
-
- Wylogowany
- Łowca
-
- Oklaski: 8
- Otrzymane podziękowania: 135
- tlokkrzys
-
- Wylogowany
- Po prostu wędkuje
-
- Otrzymane podziękowania: 43
- Jarek
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Oklaski: -69
- Otrzymane podziękowania: 747

Wystarczy chcieć, a chcieć to móc

- pawelk
-
- Wylogowany
- Super łowca
-
- Oklaski: 20
- Otrzymane podziękowania: 266
pawelz napisał: Pawel, a kiedy to tak w tym roku spuscili wode w zalewie ze odslonilo 300 m brzegu ?
Bylem kilka razy w 2018 i owszem woda troche opadla ale moze pokazalo sie ze 2-3 metry brzegu na Karolinowie. Kto sprawdzil jak wyglada dno 300m dalej i jak to sprawdzili ?.
Na Swolszewicach, osobiście tam byłemkawał drogi przeszedłem w głąb zalewu - praktycznie cały czas piach.
- pawelz
-
- Wylogowany
- Administrator
-
Tommy Lee napisał: Ten bardzo niski poziom wody był, owszem ale w roku 2017. W 2018 było względnie normalnie. Głębokości na przestrzeni kilkunastu sezonów nie zmieniają się diametralnie. Za to zmienia się charakter dna, od czerwca do października, praktycznie do głębokości 2m Zalew jest mocno zarośnięty, kiedyś był żółciutki piaseczek, teraz jest zielsko. Dlatego najlepiej spinningować z brzegu do końca maja a potem tylko łódka lub...bolenie na muchę co świetnie udowodnili Szanowni Koledzy. Może w tym sezonie i ja dołączę do zacnego grona muszkarzy boleniarzy…
Czemu tylko boleniarzy

Wg mnie najlepiej zaczac przygode z mucha na jakies rybnej gorskiej rzece typu Wisla, Gdzie jest duzo ryby. Nie musi byc duza, byle ciagle cos sie dzialo.
Z bolkami jest ten problem, ze trzeba troche machnac zeby sie do nich dobrac. A to dla poczatkujacego moze byc troche frustrujace

- 13ek
-
- Wylogowany
- Po prostu wędkuje
-
- Otrzymane podziękowania: 20
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
- Alexspin
-
Autor
- Wylogowany
- Super łowca
-
- Oklaski: -5
- Otrzymane podziękowania: 70
Coś mi się wydaje, że to niezgodne z przepisami o prawie dostępu do wód publicznych. Żaden właściciel, czy dzierżawca nie ma prawa zabronić dostępu do wody, więc jest to "przegięcie" i zawsze można wyegzekwować swoje prawa, a przy okazji dać nauczkę komuś, kto uzurpuje sobie prawo do decydowania.13ek napisał: Dziś chciałem polować na bata u Lysego. Brama zamknięta, podobno wjazd będą mieli tylko ci co mają łodzie w 2 przystani ,choć dla mnie to jakieś nieporozumienie jak gość który nie jest właścicielem terenu będzie decydował kto może wejść na nie jego teren. (…)
Niedopuszczalne jest też grodzenie do samej wody, jak to widać na drugim zdjęciu.
Ps
Liny piękne, gratulacje.

- dzudik
-
- Wylogowany
- Super łowca
-
- Otrzymane podziękowania: 75

- Alexspin
-
Autor
- Wylogowany
- Super łowca
-
- Oklaski: -5
- Otrzymane podziękowania: 70

- Dizzy
-
- Wylogowany
- Super łowca
-
- Otrzymane podziękowania: 35
Alex napisał: To teraz powinien dostać nakaz demontażu "na mokro"! Tylko w naszym kraju nikt się tym nie interesuje, bo dla rządzących ważniejsze są wybory i własny partykularny interes niż przestrzeganie prawa i dobro publiczne!
możecie zgłaszać już nic nie stoi na przeszkodzie
robertprzygoda.pl/2012/07/06/dostep-do-w...wej-wazny-wyrok-nsa/